Wostyn, maakt het leven veel pikanter !

In 1869 begint Ivo-Jacob Wostyn, in Torhout met de fabricatie van Mostaard Wostyn. Na zijn huwelijk vervoegt Désiré Wostyn de zaak in de toenmalige Gevangenisstraat.
 
Rond 1900 wordt de productie opgedreven door mechanisatie. Een dieselmoter zorgt voor de aandrijving van de molenstenen.
 
Na het overlijden van Désiré, zetten de zonen Achiel en César de productie verder. De winkel verhuist naar het Conscienceplein 7, terwijl de productie zich bevindt in het ernaast gelegen pand in de Boeiaardstraat 1.
 
Wanneer Achiel overlijdt, gaat de zaak over op zijn zonen Albert en Jozef.
 
Mostaard Wostyn groeit verder en nieuwe molens worden geïnstalleerd.
 
Albert overlijdt in 1974 en in 1975 beslist Jozef Wostyn om de zaak over te laten. De winkel verhuisd naar de Boeiaardstraat 1.
 
Op 1 januari 1996 komt de zaak terug in handen van de familie Wostyn. Piet Wostyn, achterkleinzoon van de pionier Ivo-Jacob Wostyn, neemt de roerstok over.
 
Door de grote vraag naar Mostaard Wostyn, wordt in december 2004 beslist om de productie naar een grotere locatie over te brengen. De atelier verhuist naar de Oude Gentweg 63, terwijl de winkel in het ouderlijk huis op het conscienceplein 7 heropend wordt.
 
Tot op heden wordt Mostaard Wostyn gemaakt op ambachtelijke wijze, aan het originele recept is nog niets gewijzigd. Mostaard Wostyn wordt gemaakt op basis van een selectie donkerbruine mosterdzaden, azijn, water en zout, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen.
 
Al vijf generaties lang, wordt mostaard Wostyn gemaakt!
 
Mostaard Wostyn is als streekproduct erkend door de Vlam en draagt het streeklabel.
Ze behaalden deze erkenning reeds in 2006 en waren de eerste Vlaamse mosterdmaker die erkend werd als traditioneel streekproduct.